Gottfridsson utsedd till EM:s MVP – Nielsen bästa linjespelare

Jim Gottfridsson. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Den svenska centrallinjen på mittsex och mittnio har gjort ett enastående mästerskap. Så pass att Jim Gottfridsson har utsetts till hela turneringens mest värdefulla spelare (MVP). Samtidigt tar Jesper Nielsen platsen som bästa mittsexa i All Star-laget.

Det är fans och experter som har röstat fram årets All Star-lag i EM. Över 10 000 fans har röstat fram sina favoritspelare i turneringen. Fansens röster utgör 40 % av slutrösten och en expertpanel står för 60%.

Mest värdefulla spelare däremot röstas fram enbart av expertpanelen. De la sin röst på en 25-årig spelmotor från Ystad. Jim Gottfridsson. Motiveringen lyder:

”Gottfridsson är bara 25, men han är ett verkligt dubbelt hot i anfallet. Han har redan gjort 27 mål för Sverige men han har även gjort 23 assist, och därmed etablerat sig som en väldigt svår spelare att försvara. Den svenska playmakern har varit en instrumental del i sitt lags framgång och försett sina lagkamrater med fantastiska assist samtidigt som han för försvaret att undra om han ska använda sitt kraftfulla skott.”

Valet med Norrköpingssonen Jesper Nielsen som mittsexa motiveras följande:

”Nielsen är inte en naturlig målskytt men han har varit den bästa dubbel hot-spelaren på linjen och imponerat i försvaret. Linjespelaren har varit vital för sitt lags framgång. Han har spelat 343 minuter för Sverige hittills i turneringen, vilket är överlägset mest i det Skandinaviska laget.”

Även Sveriges finalmotståndare Spanien har fått med två spelare i högernian Alex Dujshebaev och högerkanten Ferran Sole. Hela All Star-laget ser ut såhär.

Målvakt: Vincent Gerard, Frankrike

Vänsterkant; Manuel Strlek, Kroatien

Vänsternia: Mikkel Hansen, Danmark

Mittnia: Sander Sagosen, Norge

Högernia: Alex Dujshebaev, Spanien

Högerkant: Ferran Sole, Spanien

Linje: Jesper Nielsen, Sverige

Försvarare: Jakov Gojun, Kroatien

MVP: Jim Gottfridsson, Sverige