Spaniens anfallsvapen – de tre vise männen

Raul Entrerrios, Joan Canellas och Daniel Sarmiento. Foto: Bildbyrån

Ikväll spelar Sverige EM-final för första gången på 16 år och i finalmotståndaren Spanien finns det så klart fina handbollskvaliteter. Raul Entrerrios (36), Joan Canellas (31) och Daniel Sarmiento (34) står för taktisk finess och en stor dos rutin.

ANNONS

Det är många i det spanska landslaget som har varit med förr, så att säga. När laguppställningen synas så är där flera välkända namn och rutinen är påtaglig. Och när det hettar till i stora matcher så kliver de allt som oftast fram – de gamla rävarna.

I Spaniens semifinal mot Frankrike dansade Raul Entrerrios handboll och en till viss del bortglömd Daniel Sarmiento var ett ständigt hot med sina kvicka fötter.

– Entrerrios och Sarmiento är otroliga bollspelare, kommenterar Martin Boquist.

Entrerrios, till vardags i Barcelona, och St. Raphaël-stjärnan Sarmiento är otroligt duktiga på att växla tempo i sitt spel. När försvararna hamnar på hälarna så exploderar de och kommer de inte igenom själva så har de gett kulsprutan Alex Dujsjebajev eller kantesset Valero Rivera ett drömläge. Om försvararna går ut aggressivt har de en fin förmåga att hitta in till stubbarna på linjen – Julen Aguinagalde eller Adrian Figueras.

Om det spanska anfallsspelet mot förmodan inte fungerar med Entrerrios och Sarmiento på banan kan förbundskapten Jordi Ribera slänga in den fine Joan Canellas. Han hoppar inte högst, han skjuter inte hårdast och han är inte snabbast, men med små kroppsrörelser och en riktigt lurig högertass kan han finta upp både en och två försvarare på läktaren.

Håll ögonen på Spaniens taktiska mästerverk ihopkokade av Jordi Ribera och utförda av Entrerrios, Sarmiento och Canellas.

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here