Felix Claar: ”Ett styrkebesked”

Felix Claar. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN.

Sverige vann över Ungern och under den sista kvarten rann det iväg resultatmässigt. Felix Claar stod för en stark avslutning och gjorde fem mål i matchen.
– Det kändes som att vi kunde spela loss lite mer mot det här motståndet, sade han i den mixade zonen efter matchen.

I den första matchen i huvudrundan ställdes Sverige mot Ungern och det blev en ganska jämn första halvlek, även om Sverige hade greppet om matchen. Men till slut kunde de svenska spelarna kontra sig fram till en niomålsseger.

– Det känns jätteskönt. Vi möter ett europeiskt lag och det kändes som att vi kunde spela loss lite mer. Det passar oss lite bättre och vi vet lite mer hur de försvarar och anfaller, så det var nästan lite lättare idag, säger Felix Claar till handbollskanalen.

Ungern hängde dock i fram till slutkvarten men sedan orkade de inte stå emot de svenska attackerna.

– Ja vi sade i halvtid att vi hade fyra upp och någon sade att vi hade åtta-nio kontringsmål i den första halvleken. Det var något vi tryckte på och sade att vi skulle fortsätta med. Med en kvart kvar så orkade de inte riktigt.

Claars bästa match i mästerskapet

Hann ni känna någon oro innan de släppte taget?

– Jag vet inte, oroliga tror jag inte vi var. Det var väl som minst tre där va? Det var under kontroll tycker jag. Jag kände mig inte orolig i alla fall.

Var det här din bästa match hittills i mästerskapet?

– Ja men det var det ju absolut. De är stora och lite stabbiga i försvarsspelet och det passar mig att gå på lite genombrott och så.

Och nu är kvartsfinalen nära. 

Ja men vi går absolut för att vinna de två resterande matcherna och mot Island tror jag att det blir lite tuffare.

I gruppspelsmatcherna var det lite svårt att bedöma prestationerna med tanke på motståndet. Men det här var väl ett formbesked? 

– Ja men som du säger lite så är det. Jag tycker verkligen att det är ett styrkebesked i dag. Vi slår dem med nio mål och spelar en fin handboll.