Lagergren glänste: ”Det kändes ganska bra idag”

Albin Lagergren. Foto: Michael Erichsen, Bildbyrån

Sverige mosade Ungern i huvudrundans första match och en av de bästa (om inte bäst!) var Albin Lagergren.

Han smyger genom matcherna och höll på att smyga genom hela mixade zonen men där stod Handbollskanalens utsände med håven och fångade in. Vi behövde höra tankar om Ungern-kampen från en av banans allra bästa ikväll.

Känslan efter matchen?

– Väldigt bra. Jag tycker att vi gör en väldigt bra match. Lite problem i början av andra i försvarsspelet men tycker vi fixar det efter tio minuter.

Vad pratade ni om innan matchen idag?

– Vi skulle jobba tidigt på niometarna och mycket med deras linjespelare. Komma ut på deras stora skyttar och så trycka så in i helvete.

Din egen match då?

– Det kändes ganska bra idag. Jag kom bra i man-man-spelet och hittade bra avslut över deras stora spelare.

Hur tänker du när du möter så stora spelare?

– Jag tänker att jag inte vill ha så mycket kroppskontakt i och med att de är så offantligt mycket större än jag är. Jag vill hellre jobba lite tidigare och jobba med lite snabba fötter och få ut dem längre ut på planen.

– Är jag helt själv så gilder jag gärna tillbaka lite men har jag linjen där vid mig så vill jag vara så hög jag bara kan så inte linjen kan komma och sätta en spärr.

Vad har du för avtal med trean och ettan?

– Först och främst ska jag ha utsida och man-man hela tiden så egentligen ska inte ettan komma och hjälpa där så mycket. Är vi bortspelade så får de ju komma in.

– Men annars med Max så är det bara att jag ska vara hög hela tiden oavsett om jag är själv eller har linjen. Så jag tycker vi har ett väldigt bra samspel där.

Och framåt – vad känner du där?

– Det släppte lite idag för egen del. Tycker vi haft bra flow i det alla matcher framåt. Det har aldrig varit problemet egentligen för vi har kommit till väldigt fina lägen.

Ni höll hela tiden igång bolltempo och passningar idag, även korta sådana, vad var tanken med det?

– Ja men i och med att de är så stora så tar det ju tid, även om de bara tar ett steg i sidan så tar det ändå ett tag att sen komma tillbaka. Så då får vi ett litet överläge på bara en sådan liten sak.

Nu väntar Island på fredag kväll kl 20.30 i Scandinavium – med en Albin Lagergren i toppslag.