Efter förlusten mot Norge: Litauens förbundskapten avgår

Norges landslag är vidare till EM:s huvudrunda. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN.

Få tippade att Litauen skulle ta sig vidare ur sin grupp i EM. Det gjorde de inte heller, men de stod för tre täta matcher, med insatsen i premiären mot Ryssland som den bästa. Trots det meddelar nu förbundskaptenen Mindaugas Andriuška att han avgår.

Litauens förbundskapten, Mindaugas Andriuška, meddelar att han avgår efter gårdagens förlust mot Norge. Målet var att vinna minst en match i EM och det misslyckades Litauen med.

– Vi kommer härifrån med noll poäng och ett sådant resultat är inte tillfredställande, så det finns ett behov av förändring. Laget måste gå vidare och kanske kan en ny tränare ge det lyftet. Jag hade bestämt mig för att om vi inte fick med oss någon vinst så skulle jag avgå, säger han till litauiska handbollsförbundets hemsida.

Litauen, som var med i ett stort mästerskap för första gången på 24 år, förlorade mot Ryssland (27–29), Slovakien (26–31) och Norge (29–35). Men som resultaten visar var matcherna relativt jämna.

– Allt var inte dåligt, men jag ville vinna och det gjorde vi inte. Laget kämpade verkligen i all matcherna och det har varit trevligt att arbeta med dem. Jag tror att ungdomarna har gått framåt och den här kärnan kan säkert inte bara komma tillbaka till mästerskapet i framtiden, utan också kämpa för segrar, fortsätter han.