Speltips från ATG: Nederländerna – Portugal

I samarbete med ATG & Spelbloggare.se

Årets succélag Nederländerna vill fullända sitt imponerande gruppspel med en avslutande vinst mot Portugal. Det är det på pappret något svagare motståndet i gruppen och möjligheterna till en nederländsk vinst borde vara tämligen goda. Men vad säger oddsen från ATG?

Nederländerna chockade stora delar av Europa med sin imponerande premiärmatch mot Ungern, då man vann med 31-28 efter att ha spelat en fartfylld anfallshandboll som få var medvetna om att man kunde. Från att ha varit en liten handbollsnation till att över en natt kännas som ett reellt hot.

Det var snubblande nära att man fick med sig en poäng mot Island i den andra gruppspelsomgången, men islänningarna var strået vassare i matchens avgörande fas. Matchen var hur som helst ännu ett kvitto på att Nederländerna är i EM för att tävla på allvar.

Nu väntar Portugal i den sista gruppspelsomgången. Senast man möttes, i en vänskapsmatch 2016, föll Nederländerna med hela 12 bollar. Men det är utan tvekan andra tider nu. Portugal har två förluster (fyra bollar mot Island, en boll mot Ungern) i inledningen av turneringen. Det finns en risk att det har tagit på självförtroendet.

Covid-19 är ingen större faktor inför matchen

Redan inför turneringen drabbades Portugal av ett ordentligt manfall, med flera tunga spelare borta från EM-truppen. Luis Frade från FC Barcelona och Andre Gomes från MT Melsungen är bara två av flera meriterade namn som har behövt tacka nej till turneringen.

Däremot har Portugal haft turen att inte dra på sig några coronafall under turneringen, något som varit ett problem för flera andra landslag.

Nederländerna tappade också ett par spelare inför turneringen, men inte heller det nederländska laget har haft några coronafall sedan EM 2022 började förra veckan. Det är alltså inte en faktor att ta i beaktande inför det här mötet.

Nederländerna spelar på ren inspiration

Nederländerna har charmat många med sitt frejdiga spel och det är uppenbart att den nederländska offensiven är bra nog för att hota betydligt bättre motstånd.

Mot Portugal gäller man för första gången som oddsfavoriter, men det behöver inte vara negativt. Snarare lär man vara stärkta av sina inledande prestationer i turneringen. Det känns som ett favoritskap som är berättigat i det här läget.

En vinst skulle också innebära ett bra utgångsläge inför huvudrundan. Då kan man inte räkna bort Nederländerna. Därför känns en nederländsk vinst lockande till 1.96 gånger insatsen hos ATG.

Speltips: Nederländerna vinner
Odds: 1.96
Bolag: ATG
Spelstopp: 18/1 2022, 20:30