Domagoj Duvnjak efter Gidsel-smällen: ”Har bett om ursäkt”

Domagoj Duvnjak och Mathias Gidsel. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Innanför eller över gränsen. I den tuffa kampen mellan Danmark och Kroatien förekom tuffa skärmytslingar, en situation mellan Domagoj Duvnjaks händer och Mathias Gidsels halsparti hamnade särskilt i centrum.

– Jag har bett om ursäkt till honom och de danska fansen. Jag träffade honom, ville ta kontakt mot bröstet med det tog högre upp, sade Duvnjak efteråt.

Det var förenat med viss fara att utmana Kroatiens försvarsuppställning i kvällsmatchen. Väl avvägda tacklingar blandades med en del ovårdade tendenser.

Duvnjak fick två minuter när domarna sett färdigt på den täta duellen med Gidsel. I efterspelet sträckte kroaten också ut handen till sin danske konkurrent, Gidsel var inte intresserad av att låta udda vara jämnt i stunden.

– Återigen, en stor ursäkt. Det är sånt som händer i sport. Sen har jag förståelse för hans val, jag hade ingen avsikt att träffa honom mot huvudet.

Gidsel hade emellertid inte ändrat uppfattning kort efter matchslut.

– Jag har aldrig upplevt något åt det här hållet. Ibland var det rätt vilt. Det är inte första gången jag går igenom det här med honom, sade han till TV2 Danmark och gav en annan tolkning av Duvnjaks syfte med de höga armarna.

– Situationen med Duvnjak vet jag att han gör medvetet. Det har inget med handboll att göra. Det var en knytnäve rätt i huvudet, fortsatte Gidsel i TV-intervjun.

Efter slutsiffrorna 32–32 hade Kroatien slagit tillbaka efter den slätstrukna insatsen mot Egypten. Ändå var det Danmark som räknade hem en liten seger. Skulle guldmedaljören från Egypten förlora någon av de avslutande matcherna i Malmö ligger den överlägsna målskillnaden som grund för att Danmark iallafall kommer hålla sig före Kroatien.

– Alla såg att vi verkligen fick för det idag. Det var vår enda chans att visa lite moral mot Danmark och 10 000 danskar på läktaren.

– En poäng betyder inte så mycket för oss, det förändrar inte vår ställning speciellt, sade Duvnjak till sist.