Bahrain slår ur underläge mot Egypten

Husain Alsayyad. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Bahrain har växlat i prestationerna i Malmö Arena. Mot Egypten hoppas förbundskaptenen Aron Kristjansson att den asiatiska vicemästaren når toppnivå i turneringen.

Bahrain misslyckades i det första rycket mot USA men tempoökningen i andra halvlek höll bättre. Kristjansson tog med sig poängen och inte mycket mer i eftersnacket.

– Det var en viktig vinst för oss, vi har fyra poäng i huvudrundan. Men jag är inte nöjd med vår prestation, säger han.

– Det kändes hela dagen, på väg hit att vår stressnivå var för låg. Vi försökte göra något åt det före matchen, men det gick inte, fortsätter förbundskaptenen.

– Vi gjorde det för svårt för oss, men fick åtminstone igång det på slutet.

Bahrain ligger trea i tabellen med två omgångar kvar av huvudrundan. Första utmanare till Danmark och Egypten för stunden, till och med topp fyra skulle innebära lagets bästa VM-placering genom tiderna.

Att besegra Egypten skulle innebär att Bahrain ritar om rangordningen. Det lilla öriket vid Persiska viken har aldrig hävdat sig mot storstaten många mil västerut i ett handbollsmästerskap tidigare.

– Egypten är ett världslag med många spelare och är vana vid en hög, fysisk nivå. Det blir en tuff match, i uppladdningen spelade vi en gång oavgjort och förlorade stort en gång, säger Kristiansson som åtminstone tyr sig till en attitydförändring.

– Mot Egypten kommer vi definitivt att vara redo från början, säger han.

Bahrains interna skytteliga i VM
Husain Alsayyad, m9, 20
Ahmed Fadhul, h6, 20
Mohamed Mohamed, m9, 16
Ali Merza, v9, 15
Ali Eid, m6, 12

Lördag 15.30 Bahrain–Egypten
Matchen sänds i Viaplay