”Corona camp” för norska herrlandslaget

Norge firar. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Det är inte soffläge på de norska landslagsspelarna under Corona-uppehållet. Tvärtom vill ”Berge Boys” vara det bäst tränade landslaget i världen när utbrottet är över, rapporterar norska VG.

Silver i VM 2017 och 2019 samt brons i EM 2020. Det norska herrlandslaget har hävt sig upp bland toppnationerna i Europa och verkar vara där för att stanna. Och med guldet kvar i sikte satsar Norge på att vara det bäst tränade laget i världen när Coronautbrottet är över.

– Jag vet inte vad andra nationer gör – om de sitter på soffan eller … Men vi ska vara den bäst tränade nationen i världen när detta är över, säger Norges fystränare Ole Martin Viken i en intervju med VG.

Tanken var att det norska landslaget skulle ha samlats i Sandefjord den 1-7 juni för träna tillsammans och diskutera de gångna månaderna och framtida målsättningar. Viruset satte dock stopp för planerna. Men då de flesta norska spelarna är hemma på norsk mark kan de ändå träna ihop i ”träningsceller”, dels med hjälp av träningsscheman som fystränare Viken satt ihop.

– Sander Sagosen, Magnus Abelvik Röd, Sander Överjodet, Kristian Saeverås och Torbjörn Bergerud har tränat tillsammans på Olympiatoppen. Nästan alla spelare har varit hemma i Norge, säger förbundskapten Christian Berge till VG.

Ett sammansvetsat norsk landslag som potentiellt kan vara det bäst fysiskt tränade laget i världen, det låter som en rejäl tugga brunsmör för Sverige att bita i.