Efter oroligheterna – Vardar förlänger med stjärntrion

RK Vardars Timur Dibirov. Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån.

Regerande Champions League-mästarna Vardar har förlängt kontrakten med nyckeltrion Timur Dibirov, Christian Dissinger och Stojance Stoilov, det skriver Handball-planet.com.

Det känns som att det är samma visa varje år. Vardar har ekonomiska svårigheter, alla stora spelare ska lämna, det här blir sista kraftansamlingen med gänget. Så kommer sommaren, nya kontrakt till viktiga spelare och slutspel i Champions League.

Likadant verkar det bli i år. Samma rykten har omgett klubben, att de största spelarna ska vara på väg bort från Nordmakedonien på grund av ekonomiska problem. Men återigen kommer uppgifter om att Vardar har lyckats behålla sina stjärnor.

Det är Handball-planet som rapporterar att klubben har skrivit nya kontrakt med ryska trollgubben Timur Dibirov, tyska nian Christian ”Disco” Dissinger och makedonska kraftlinjen Stojance Stoilov.

Kontraktsförlängningarna gjordes möjliga av att den förre Vardar-presidenten Mihajlo Mihajlovski kom in och tog över ansvaret från Sergej Samsonenko och därmed räddade laget från konkurs.

Däremot försvinner brasilianska högernian Jose Toledo till rumänska Baia Mare till nästa säsong och även rutinerade ryssen Sergej Gorbok.