Fyra år till för klubbikonen Tamminen i Cocks – jagar målrekordet

191109 Cocks Teemu Tamminen under handbollsmatchen i Champions League mellan Sävehof och Cocks den 9 november 2019 i Partille. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Teemu Tamminen kom till Riihimäki Cocks som 16-åring, idag är han 32 och klar för fyra nya år i klubben, det skriver Cocks på sin hemsida.

Vänsterkanten Teemu Tamminen är en av de största finska handbollsspelarna. 32-åringen är kapten och målmaskin i Champions League-vana Riihimäki Cocks och har varit en absolut nyckelpelare i det finska landslaget.

Och nu verkar Tamminen alltså avsluta sin karriär i Finland. Riihimäki Cocks valde att aktivera en option i kontraktet som gjorde att det förlängdes med ett år och så kom parterna överens om ett färskt treårskontrakt utöver det.

– Det känns jättebra och det är kul att vara värderad av klubben. Laget växlas med åren och nu har vi en ny coach och det blåser nya vindar, så den här förlängningen känns riktigt bra, säger Tamminen på hemsidan.

Teemu Tamminen är faktiskt en av få finska spelare i finska Cocks och nästa säsong blir det en färre då stjärnan på vänsternio Nico Rönnberg flyttar till franska US Ivry. Det kan dock ge mer utrymme för Tamminen att jaga en annan Rönnberg, nämligen Nicos pappa Jan.

Jan Rönnberg, fantastiskt porträtterad här i Yle, är nämligen den enda spelare som ligger före Tamminen i ligans totala skytteliga genom tiderna. Jan Rönnberg har gjort 3063 mål medan Tamminen har 2761 på kontot, skriver Yle.