Bekräftat: Sveriges premiärmotståndare i VM drar sig ur – ersättare klar

Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Imorgon, onsdag, smäller handbolls-VM för herrar i Egypten igång. Men det blir utan Sveriges tilltänkta premiärmotståndare Tjeckien som tvingats dra sig ur VM på grund av Coronasmitta i laget. Tjeckiens plats har istället nominerats till Nordmakedonien.

Det har varit stökiga dagar för den egyptiska VM-arrangören. Flera nationer har drabbats hårt av Coronasmitta i laget och bara under tisdagen har det rapporterats om 18 fall i USA och sju fall i Cap Verde. Ytterligare en nation som drabbats hårt är Sveriges premiärmotståndare Tjeckien som nu tvingats dra sig ur mästerskapet till följd av positiva COVID 19-tester på nio spelare och sex ledare.

Förste reserv till VM är Nordmakedonen som nu snabbt får packa ner klisterburkar, tejp, liniment och koner för att göra sig redo för spel i VM. Internationella Handbollförbundet har publicerat ett pressmeddelande som kommunicerar att platsen har nominerats till just Nordmakedonen som i sin tur har svarat med ett välformulerat och rungande ”JA” till förbundet.

Detta innebär att Sveriges förbundskapten Glenn Solberg kan kasta Tjeckientaktiken i soptunnan och istället fokusera på Nordmakedonen med fina spelare så som Kiril Lazarov, Dejan Manaskov, Stojance Stoilov och den charmante Borko Ristovski.

РФМ 🇲🇰 го потврди учеството на СП Египет 🇪🇬 !!! 🇲🇰🇲🇰🇲🇰👍👍👍Сениорската репрезентација ќе настапи во група со репрезентациите на Египет🇪🇬, Шведска🇸🇪 и Чиле🇨🇱

Posted by Ракометна Федерација на Македонија – официјална страница on Tuesday, January 12, 2021