Solberg: ”Vi ska vara så förberedda vi kan”

Förbundskapten Glenn Solberg. Foto: Jonathan Näckstrand/Bildbyrån.

Efter att Tjeckien dragit sig ur VM på grund av smittspridningen i den egna truppen byttes plötsligt Sveriges motståndare i premiären ut till Nordmakedonien.
– Vi ska vara så förberedda vi kan, säger Sveriges förbundskapten Glenn Solberg på tisdagens blixtinkallade pressträff. 

Tjeckien blev till Nordmakedonien och vips så ändrades förutsättningarna för Sverige inför VM-premiären på torsdag. Förberedelserna på Tjeckien går att slänga i papperskorgen och då gäller det att snabbt få ihop en analys på Nordmakedonien – på mindre än 48 timmar. Landslaget blixtinkallade på tisdagskvällen till digital pressträff för att informera om läget.

– Vi kom till Kairo i eftermiddags och fick besked strax före vår middag ikväll att Tjeckien inte kommer att spela VM. Lite senare fick vi bekräftat att Nordmakedonien har accepterat att ersätta och att det är dem vi möter på torsdag, säger presschef Daniel Vandor.

Glenn Solberg fick sedan flera frågor om Nordmakedonien men levererade i princip samma svar på samtliga. Sverige har, naturligtvis, inte hunnit analysera Nordmakedonien.

– Det är klart att det är speciellt att vi har förberett oss länge för VM-premiär och så får vi besked att det blir mot ett annat lag. Men det gäller att vara förberedd för nya ändringar hela tiden. Nu ska vi se video på Nordmakedonien, säger förbundskaptenen innan han bjuder på en minianalys.

– De spelar mer offensivt försvar än Tjeckien så det får bli lite annat anfallsspel för oss. Vi ska vara så förberedda vi kan. Men det är en tuff motståndare.