Mardröm för Tjeckien – skjuter upp resan till Egypten

Ondrej Zdrahala,. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Idag skulle Tjeckien ha lyft mot Egypten inför premiärmatchen i VM mot Sverige på torsdag. Men det tjeckiska landslaget har drabbats hårt av covid-19 (totalt nio spelare och sex ledare är smittade) och har tvingats skjuta upp resan till onsdag morgon, det skriver tjeckisk media.

Sverge har haft problem inför VM med sjukdom på såväl Anton Lindskog som Albin Lagergren. Lägg till att flera spelare dessutom lämnat återbud och att Hampus Wanne anslutit sent till laget.

Men det finns de landslag som har det värre. Sveriges första VM-motståndare Tjeckien är ett av dessa. Totalt är nio spelare och sex ledare smittade, som nu tvingas skjuta upp sin planerade resa till Egypten från tisdag till onsdag morgon.

Tjeckien har också fått skjuta på uttagningen av sin VM-trupp då så pass många spelare är oskrivna kort i det här läget.

– Vi kan bekräfta att landslaget kommer att flyga till VM i Egypten på onsdag morgon istället för tisdag. Laget testats kontinuerligt och vi kommer att gå ut med mer information angående coronatester och resultat under tisdagen, säger landslagets team manager Adam Stegl.

Matchen mellan Sverige och Tjeckien spelas på torsdag med avkast 20:30. Det återstår att se vad för lag Tjeckien kan ställa upp med.

LÄNK: Házenkáři v boji s covidem chtějí získat čas. Na MS odletí až den před prvním duelem