Trefilov: ”Rumänien är inte bara Cristina Neagu”

Evgeniy Trefilov, Ryssland Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Efter Sveriges bekväma seger över Ryssland for Trefilov och hans damer till Paris för att förbereda sig för kvällens semifinal mot Rumänien. På presskonferensen berättar Trefilov och stjärnan Vyakhireva om vad de förväntar sig. 

Ryssland som redan var kvalificerade passa på att vila sina tyngsta namn mot Sverige, vilket var som en skänk för ovan för vårt landslag. Samtidigt råkade Rumänien ut för ett tungt avbräck; målmonstret Cristina Neagu åkte på ett avslitet korsband och kan inte spela vidare.

Neagu har spelat nästan oavbrutet för Rumänien och och har hängt dit 44 mål, tillräckligt för en andraplats i skytteligan. Nu är säsongen dessvärre över för henne. Såhär säger Trefilov om det:

– Det är tråkigt att Cristina Neagu inte kommer delta i matchen. Men för oss betyder det ingenting. Jag är övertygad om att Rumänien inte kommer ge upp för det.

Trefilov ställs nu mot ett bekant ansikte. Rumäniens spanske förbundskapten Ambros Martin coachar till vardags Rostov-Don i den ryska ligan, medan Trefilov hör hemma i Kuban Krasnodar.

– Det är mycket svårt att vinna EM, så det går inte att säga att Ryssland är favoriter inför matchen. Jag förväntar mig att mötet med Ambros Martin kommer bli mycket tufft. Min största rädsla är att vi slappnar av för mycket. Jag tror att Rumänien kommer hitta ett sätt att ersätta Neagu. Det kommer vara någon annan spelare där som vill visa upp sig. Man får inte tro att Rumänien är bara Cristina Neagu. De har bra målvakter, bra kantspelare och Crina Pintea har gjort bra ifrån sig.

Högernian Anna Vyakhireva låter fundersam:

– För att slå Rumänien måste vi spela så bra vi bara kan. Båda lagen känner varandra väl. Rumänien kommer inte ha Cristina Neagu, och vi vet att hon har varit det främsta anfallsvapnet. Så vad händer nu? Jag tror att de kommer vara ännu mer motiverade nu utan sin ledare. De kommer nog kämpa ännu hårdare.

Vad Ambros Martin har för ess i rockärmen visar sig kl 17:30 när det är avkast i Paris.