SPELARBETYG: Lagerquist hyllades efter matchen mot Norge

Anna Lagerquist. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Det blev lite antiklimax på Sveriges EM-avslutning när laget förlorade mot Norge med 29-38 (14-22). Men vi får minnas de glada stunderna istället. Däremot ska det delas ut spelarbetyg i en aningen märklig placeringsmatch där den aningen låga energin försvårade normala insatser.

Anna Lagerquist
Både anfallare bakåt och inspel framåt fastnar som flugor på flugfångare i Anna Lagerquists famn. Sveriges bästa spelare över turneringen var åter i storform och gjorde 7 mål på 9 försök. Tokhyllades av Norges Camilla Herrem efter matchen.

Carin Strömberg
Mittnian klev in i Bella Gulldéns frånvaro och gjorde det bra. Eller klev in – klev på. Strömberg visade vägen framåt för Sverige satsningar hårda nog att springa igenom en norsk sommarstuga. 5 mål på 12 skott blev det för Strömberg totalt.

Linn Blohm
Inspelen duggade tätare i matchen mot Norge än tidigare under EM, och Blohm fångade in dem. Och satte dit dem. 4 mål på 4 försök blev målfacit för Sveriges mittsexa.

Nathalie Hagman
Det blev inga 17 mål för Hagman ikväll men väl 5 stycken. Fortsatt iskall på straffar och drog dit 3 av 3, utöver 1 från niometer och 1 på kontring. Kom inte heller många norska mål från hennes kant.

Hanna Blomstrand
Sveriges högernia visade vilja framåt och stegade ofta på sin försvarare vilket resulterade i ytor åt andra och 2 egna mål. Hade, liksom hela laget, det tyngre bakåt mot Veronica Kristiansen på vänsternio som sköt in 6 mål på 7 försök.

Mikaela Mässing
”La Bomba” gick in och gjorde just det, bombade. Kul att se Mässing visa noll respekt och våga ta läget. Kanske blev något läge för mycket för nian som gjorde 4 mål 10 skottförsök. Fick viktiga minuter och visar fin sparkapital för Sverige.

Louise Sand
”Loui” sprang och sprang matchen igenom men fick inte så många kontringar till sig. Gjorde 1 mål men hade nog hoppats på fler.

Mathilda Lundström
Högerkanten plockade in viktiga erfarenhetspoäng ikväll mot Norge. Tyvärr var det ingen tacksam match att komma in i och hon fick inte heller några riktiga lägen. Var nära att spräcka målnollan men missade sitt enda avslut.

Elin Hallagård
Ytterligare 1 EM-mål blev det för Hallagård som fick känna aningen mer på anfallsspelet idag. Hade i övrigt fullt upp med norska linjer och attackerande nior.

Johanna Bundsen
Startade matchen för Sverige men fick inte tag på bollarna i första halvlek, innan hon blev utbytt. ”Burre” kom in igen i den andra halvleken och spelade upp sig rejält med flera viktiga räddningar för Sverige. Slutade på 26%.

Filippa Idéhn
Det smärtar att ge Filippa en 1:a då hon inte fick någon riktig hjälp av försvaret. Men som den taktiskt skickliga målvakt hon är så vi tror vi inte att Idéhn själv tycker att 1 räddning på 13 skott är godkänt. Har förövrigt varit en 4:a totalt i turneringen och låg trea i statistikligan inför Norge-matchen.

Jenny Alm
Ingen extra skugga ska falla på Alm i försvaret. De flesta svenska tvåorna bakåt hade det tufft med Norges rörliga och pricksäkra niometersspelare. Men försvaret tillsammans med 0 mål på 6 försök ger inte godkänt idag. Pluspoäng att våga fortsätta skjuta, det visar på jävlar anamma.