SPELARBETYG: Sverige kämpade och slet men belöningen uteblev

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sverige gick på pumpen mot ett taktiskt starkt Montenegro med 28-30 (14-18) och här är Handbollskanalens betyg på de svenska insatserna.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Betygsskalan

5 – Världsklass
4 – Väldigt bra
3 – Bra
2 – Godkänd
1 – Kan bättre

Filippa Idéhn
Höll Sverige kvar i matchen under stora delar. Gjorde återigen en bra match och stabil insats mellan stolparna.

Isabelle Gulldén
Problem med foten, ont i knät och en armbåge i nyllet på det. I motgångar så är det hjärtat som räknas och ibland är det skrämmande att se hur viktig Gulldén är för Sveriges anfallsspel.

Anna Lagerquist
Ett stort kämparhjärta finns det även i Lagret som slet både i försvaret och anfallet. Fick försvara med en ny kollega i form av Hallagård vilket efter förutsättningarna löstes på ett fullgott sätt.

Jenny Alm
Alm skjuter bra och fick förmodligen spela för lite. Anonym i stora delar av matchen men växte i slutskedet. Borde kunna vara ytterligare ett försvarsalternativ för Sabina Jacobsen.

Daniela Gustin
Fick äntligen några kant- och frilägen att jobba med. Men aj aj aj vilket tråkigt avslut det blev på Gustins match, mästerskap och säsong? Vi håller alla tummar i världen för att knäskadan inte är så allvarlig som den såg ut vara.

Olivia Mellegård
Tre mål på fem försök verkar vara återkommande för Mellegård detta mästerskap. Idag fick hon slita i defensiven mot en fantastisk Jovanka Radicevic. Hennes dubbla knäskydd är 5+. Det är sedan gammalt.

Jamina Roberts
En enorm arbetsinsats av Jamina Roberts som tyvärr inte fick den utdelningen hon förtjänade. När rytmen uteblev i Sveriges anfallsspel fick Roberts ännu svårare att hitta sina fina lägen mot ett taktiskt starkt försvar i Montenegro.

Hanna Blomstrand
Tuff match för Blomman som inledningsvis inte fick någon direkt utdelning i spelet trots sin energi och sina satsningar. Släppte något i matchens slutskede men då hade tåget redan lämnat perrongen.

Linn Blohm
Blohm stod återigen för en godkänd insats när hon fick speltid. Kan med fördel får mer speltid och visa sitt goda samarbete med Isabelle Gulldén.

Elin Hallagård
In i hetluften direkt, snällt sagt. Hallagård gjorde en fullt godkänd insats sett till förutsättningarna och efter en något darrig inledning så växte hon in i matchen. Några härliga satsningar i andrafasen och visst skulle hon fått med sig ett rött kort i den första halvleken?

Nathalie Hagman
Nja. Detta är inte Hagges mästerskap. Hon har höga förväntningar på sig och än så länge har hon inte lyckats infria dessa.

Loui Sand
Kan man ha mer oflyt än Loui Sand? Någon där uppe verkar ha bestämt sig för att bollen inte ska studsa Sands väg, så här långt, i detta mästerskapet.

Spelade för kort tid för att bedömas
Sabina Jacobsen
Johanna Bundsen
Carin Strömberg
Mikaela Mässing

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here