Frankrike kom till Nantes och åkte över Danmark

Estelle Nze Minko. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Frankrike har anlänt i Nantes. De kom hit och vred upp både matchtempot och publikvolymen. Något som Danmark fick känna på när värdnationen vann med 29-23 (17-11).

Det var klasskillnad på lagen i XXL Hall ikväll. Värdnationen kom hem, steppade upp till förväntningarna och spelade ett anfallsspel som var lagets kanske bästa på länge. De franska spelarna skaffade sig bra lägen med rörligt anfallsspel, främst genom enormt snabbfotade nian Estelle Nze Minko, och satte 17 av 20 skott i första halvlek.

De danska målvakterna, som inte fick mycket hjälp av sitt försvar fram till att Danmark flyttade upp till ett mer offensiv uppställning, räddade bara 4 av 33 skott. Då blir det också svårt att vinna matcher mot de regerande världsmästarna.

Framåt för Danmark hängde man med bra till en början. Mette Tranborg på högernian var både stark och effektiv och Fie Woller på kanten satte dit sina lägen. Sen började Amendine Leynaud spika igen i det franska målet vilket i sin tur ledde till kontringar och enkla mål.

Efter 40 minuter ledde Frankrike med 23-15 och kunde rotera runt på spelare. Ändå vann hemmalandet matchen med 29-23 inför en nästan fullsatt, jublande arena.

Resultatet och framförallt det franska spelet skickar tydliga meddelanden till resten av lagen i gruppen. Och framförallt till Sverige som möter Frankrike på lördag i en kanske helt avgörande match.

Målskyttar från EHF Euro 2018

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here