Skrällen: Nederländerna klart för VM-final

Nederländerna firar. Photo: Daniel Stiller / Bildbyrån

Nederländerna är klart för VM-final efter att ha besegrat Ryssland med 33–32 i en rafflande semifinal. 

Matchen startade i ett rasande tempo och efter fem minuter hade Nederländerna ledningen med 4–3. Det tog en bra stund innan tempot gick ner lite, men det var verkligen en otroligt häftig första halvlek som publiken bjöds på.

Nederländerna visade att de har förtjänat sin plats i semifinal och Ryssland fick verkligen kriga för att hänga med i första halvlek. Ryssland är dock tunga och bara kör på – efter en kvart hade de sin första ledning i matchen.

Efter den målmässigt galna starten på matchen lugnade det ner sig och ställningen i paus var 16–16. Anna Vyakhireva var den spelare som rent individuellt imponerade mest med fem mål och några stegisättningar som endast hon klarar av att göra.

I den andra halvleken handlade mycket om tre spelare: Anna Vyakhivera i Ryssland och duon Estavana Polman samt Lois Abbingh i Nederländerna. Vyakhireva gjorde totalt elva mål i matchen medan Polman/Abbingh kombinerade för 17 mål.

Den andra halvleken var en svängig historia där det ett tag såg ut som att Nederländerna skulle ta det, men då kom Ryssland tillbaka och såg ut att vara det starkare laget. Men när det skulle avgöras var helt enkelt Nederländerna lite vassare.

Med drygt en minut kvar kvitterade Ryssland till 32–32 och mycket talade då för förlängning i den första VM-semifinalen. Med 47 sekunder kvar tog Nederländerna timeout och när 15 sekunder återstod satte högernian Laura Van Der Heijden dit segermålet. Ryssland gick så klart för en kvittering men fick inte in bollen.

Nederländerna är därmed klart för VM-final – där väntar vinnaren från mötet mellan Norge och Spanien.