Kristján Andrésson fick fason på EM-namnen

Kristján Andrésson. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån.

Sverige har hela EM-festen kvar. Kristján Andrésson börjar dock se slutet på uppdraget som förbundskapten. Hans fjärde och för närvarande sista mästerskapstrupp blandade rutin med nödvändiga tillskott.

Hemma-EM står snart för dörren, förväntningarna samlas således i luften med förbundskaptenen först i blickfånget.

– Det var åtta år sedan Sverige senast spelade ett herrmästerskap på hemmaplan, 17 år sedan det näst senaste, så det är få förunnat att få uppleva en sådan här handbollsfest som hemmanation. De här spelarna har verkligen kämpat och visat att de vill spela EM på hemmaplan och vi har en trupp som kan vara med och slåss om biljetterna till Tele2 Arena, säger Andrésson till handbollslandslaget.se.

Spelarna är alltså de 16 som Andersson valt ut för EM-starten. I senare skede, på grund av skada eller annan anledning, kan Sverige göra två byten per fas i turneringen (gruppspel, huvudrunda och finalspel)

– Jag har tagit ut den här truppen efter de förutsättningar vi har i dag. I nuläget är till exempel inte Mattias Zachrisson eller Linus Persson i det skick att de kan spela en hel EM-turnering, men det betyder inte i dag att vi utesluter spel för dem eller någon annan av spelarna i bruttotruppen i ett senare skede, säger Andrésson till handbollslandslaget.se.

Det första formbeskedet med samlad trupp kommer i genrepen mot Egypten, i Jönköping den 5 januari och Kristianstad två dagar senare.

Extra: Här är Sveriges EM-trupp >>