Blohm & Signell hoppas på OS-kval på hemmaplan

Linn Blohm. Photo: Daniel Stiller / Bildbyrån

Det blir den enklare vägen mot OS för Sverige – det kan dessutom bli ett OS-kval på hemmaplan. – Jag hoppas verkligen på det. Det hade varit hur kul som helst att få komma hem och spela på svensk mark inför en förhoppningsvis fullsatt arena, säger Linn Blohm till Handbollskanalen.

Argentina och Senegal kan naturligtvis också ansöka om det och förmodligen även det lag som tar silver i VM. Men Sverige ligger säkert bra till att få arrangera OS-kvalet på hemmaplan.

– Jag vet inte om vi har sökt än, men så går signalerna. Det vore häftigt att få spela på hemmaplan och sportsligt vore det också bra så klart, säger Henrik Signell.

Sverige skapade sig det fina läget genom att köra över Tyskland. Förbundskaptenen var naturligtvis väldigt nöjd med prestationen.

– Rumänien-matchen var också bra, men här möter vi ett bättre och fräschare lag som hade väldigt mycket att spela för. Mer än oss dessutom eftersom vi hade en chans till. Prestationen från vara tjejer var ruskigt imponerade – hur de klarade av att ladda om och ge allt.

Ni slutar sjua, vad säger du om det?

– Det har varit svårt att hitta en given förstauppställning och därför har vi gått runt på folk. Den andra delen i det är att vi tycker att vi har en bred trupp, men bredden har varit större eftersom vi har haft vissa spelare som normalt sätt är tongivande som har haft andra förutsättningar infrö mästerskapet.

– Men att vi har spelat hela truppen gav verkligen utdelning idag.

Nu blir det en OS-kvalgrupp som ni bör sluta som sämst tvåa i, hur ser du på det?

– På förhand ökar det här våra möjligheter markant. Vi är jättebesvikna över att inte ha kommit till semifinal, men nu kan vi ta med oss något positivt från VM.

Linn Blohm pratade också om Sveriges chanser i OS-kvalet.

– Vi har ett väldigt bra läge, vi måste göra jobbet också men vi brukar var bra mot ”lättare” motstånd. Så det ser väldigt ljust ut, säger hon.

Per Johansson twittrade under matchen att du är den bästa linjespelaren
i världen just nu. Hur känns det?

– Väldigt kul så klart. Han är en stor profil i hela handbollsvärlden så jag blir väldigt glad, säger hon och avslutar.

– Jag har fått otroligt mycket förtroende av tränarna och sen gäller det att ta chansen, vilket jag tycker att jag har gjort.