Serbien vann kvalgruppen före Sverige

Dragana Cvijić. Foto: Germany 2017/Sascha Klahn

Serbien hade behövt tappa poäng mot Makedonien under söndagen för att Sverige skulle vinna kvalgrupp 3. Men förutom lite trubbel i första vann Serbien klart mot Makedonien med 35-30.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Makedonerna förlorade första mötet mot Serbien med 27-33. Däremellan har de hunnit få storstryk av Sverige i dubbla möten. Så det var inga jätteförhoppningar att de gulröda skulle knipa några pinnar i Nis.

Det var därför en överraskning för många att bortalaget hade ledningen kort innan halvtidspaus med 12-11 där Elena Gjeorgjievska målade loss. Men serberna tog sig samman och gick in i halvtid med ledning 16-13.

Den andra halvleken språngade serberna iväg ytterligare och ett tag ledde hemmalaget med hela tio bollar. Och eftersom det räckte med seger så luftade Serbien några spelare och fick med sig hela 13 olika målskyttar från matchen där Katarina Krpez Slezak (videon) och Marija Obradovic gjorde flest på sex.

Serbien vann till slut med 35-30 och tog förstaplatsen i Grupp 3. Förstaplatsen ger en lite enklare grupplottning i kommande Frankrike-EM.

Länk till målskyttar: Eurohandball.com

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here