Tjeckien och Slovenien EM-jublar efter slutsignalen – i samma match

Nina Zulić. Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Delad glädje är dubbel glädje. Det var precis vad som hände i tjeckiska Most igår mellan Tjeckien och Slovenien. Ett kryss innebar att båda lagen skulle gå vidare till EM – och ett kryss blev det, till slut. 

Inför den sista omgången låg Tjeckien tvåa i Grupp 5 med fem poäng. Slovenien hade tredjeplatsen på fyra poäng. Så en seger skulle skicka det ena eller andra laget till EM, men ett kryss skulle ge Slovenien EM-platsen som bästa trea.

Det såg dock mörkt ut för Ana Gros och Slovenien till en början. Hemmalagets spel flöt på fint och i halvtid hade de ledningen med hela 17-12 mycket tack vare mittnian och niomålsskytten Katarina Luzumova. Hög stämning i Most och EM-vittring.

Men Slovenien kom ut rusande i andra halvlek och skar ner ledningen till endast två bollar. Där nånstans stod avståndet och vägde till slutminuterna. Då kvitterade Slovenien till 27-27. Tjeckien drog ifrån med ett mål igen och Slovenien kvitterade. Tjeckien drog ifrån igen, och igen, till ledning 30-29. Vad som hände sen? Se ner.

2 Kommentarer

  1. Kan någon förklara hur bästa trea räknades ut? Slovenien fick 5 poäng i tabellen medan Österrike fick 6 i sin grupp. Det innebär att endast utvalda matcher i gruppen räknades – vilka? Det känns lite märkligt måste jag säga…

    • Hej Jocke!
      Det fungerar som i EM-slutspelet att man tar med sig poängen mot de lagen som också gått vidare. I Sloveniens fall blev det två poäng mot Tjeckien, oavgjort både hemma och borta, och Österrike tog också med sig två poäng i och med vinst hemma mot Ryssland med 27-25. Däremot hade Österrike sämre målskillnad än Slovenien när man räknade ihop alla möten med de avancerande lagen, -13 för Österrike och -8 för Slovenien.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here