Petrén med internationellt genombrott: ”Njuter av att vara här”

Melissa Petrén. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Fyra mål och fem assist på en halvlek, dessutom i en viktig VM-match – det är ett internationellt genombrott det. Precis det stod Melissa Petrén för i sin tredje mästerskapsmatch i karriären. – Andra får kalla det genombrott, jag njuter bara av att vara här, säger Petrén till Handbollskanalen. 

Petrén fick starta i de två första VM-matcherna i Japan i hennes första mästerskap, men mot Japan startade Horsens-spelaren på bänken. Efter drygt nio minuter kom hon in – och gjorde avtryck direkt.

– Jag kände innan matchen att deras försvarsspel passar min spelstil där det handlar om att släppa boll och löpa i luckor. Det gick bra, säger den ödmjuka Petrén.

Fyra mål och fem assist blev det i den första halvleken och ytterligare några fina aktioner i den andra. Framförallt var det samarbetet med Linn Blohm som gjorde succé.

– Jag sa till Linn när jag gick ut här att det är bara att slänga in bollarna till henne och då fångar hon allt som oftast.

På frågan om hon såg dagens prestation som ett internationellt genombrott svarade ödmjuka Petrén naturligtvis väldigt blygsamt.

– Jag vet inte om jag blir förvånad av mig själv eller inte, jag har alltid spelat så här. Andra får kalla det genombrott, jag njuter bara av att vara här, avslutar Melissa Petrén.