Tyskland håller stilen i grupp B

Manon Vernay. Foto (arkiv): IHF.

Tyskland kan nå längre än många trott i Kumamoto. Slutsiffrorna 26–25 gav en snål seger över Danmark. I realiteten var mittsexan Julia Behnke, anfallsnyckeln Emily Bölk och de högpresterande lagkamraterna oftast steget före.

Danmark brände det mesta i början, en slö start som de rödvita fick lida för länge. Offensiven såg modstulen ut, inte ens Györspelarens Anne Mette Hansens internationella närvaro var garanti för samling i leden.

Niometaren förvärrade dessutom läget, åkte ut och öppnade för ännu bättre grepp för Tyskland.

Som värst visade tavlan 4–10, Danmark kapade en del av avståndet och varierade tempot i sina attacker. Tyskland behöll försprånget med rejäla avslut i det långa hörnet och hade två plusmål i paus.

Danmark tog fatt i jakten men slet med att skapa kvitteringschanser. VM-debutanten Freja Cohrt ordnade emellertid den viktiga detaljen efter 52 minuter slit.

Återstod att se om Danmark skulle kunna ställa om efter det långvariga underläget och hur Tyskland skulle agera med uppäten ledning.

Svaret blev att Tyskland tig befälet på nytt. Kim Naidziniavicius och Alicia Stolle skickade in avgörande projektiler.

Sandra Toft försökte hålla emot med viktiga räddningar men utespelarna föll tillbaka i gamla synder och sumpade möjligheter i parti och minut i slutskedet.

De svåraste uppgifterna sett till resurser och VM-form, Sydkorea och Frankrike ligger framför obesegrade Tyskland som redan är klart för huvudrundan.

Danmark har större press på sig och måste först och främst vinna över Brasilien härnäst för hålla hoppet om avancemang levande.

VM (grupp B) 3 december
Danmark–Tyskland 24–26 (11–13)
Frankrike–Australien 46–7 (21–3)
Sydkorea–Brasilien 33–27 (16–14)

Tabellen:

#LagMålskillnadPoäng
1Tyskland336
2Sydkorea85
3Frankrike373
4Danmark243
5Brasilien-121
6Australien-900