Matchens tre stjärnor: Sverige–Norge

Johanna Wiberg och Tomas Axnér under bronsmatchen mot Norge. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Det blev en tung avslutning på en stark OS-turnering för de svenska handbollsdamerna. Handbollskanalen har utsett matchens tre bästa spelare i konceptet som vi enkelt och tydligt kallar för ”Matchens tre stjärnor”. Resultatet till trots håller vi oss till det svenska laget idag.

Tre stjärnor – Johanna Wiberg

Den assisterande förbundskaptenen var den som visade mest glöd i Sverige när hon röt ifrån och försökte tagga de svenska spelarna under spelavbrotten. Hon är inte med för att göra någon syrlig poäng angående dagens svenska insats utan förtjänar att lyftas fram efter en framgångsrik turnering, där hon framstått som ett perfekt komplement till Tomas Axnérs pedagogiska lugn. Har alltid intressanta saker att säga i intervjuerna.

Två stjärnor – Jenny Carlson

Sveriges bästa målskytt idag tillsammans med Johanna Westberg på fyra mål (den senare med tre straffmål). Gjorde det hon är bäst på och visade inställning trots att matchen var förlorad. 26-åriga Carlson har haft en skadefylld karriär (med korsbandsskada och kronisk tarmsjukdom), i OS har hon visat att hon är en perfekt spelare att ha i anfallsspelet när Sverige behöver bryta sina mönster.

En stjärna – Jessica Ryde

Fick inte mycket hjälp idag när det svenska försvaret såg tröttkört ut. Hon stod ändå för flera fina räddningar och har gjort en stark turnering (inte minst som straffräddare). Jessica Ryde har många år kvar att spela i det svenska landslaget.