Lindqvist briljerade: ”Nöjd med andra halvlek”

Emma Lindqvist. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Emma Lindqvist var en av Sveriges bästa spelare mot Tjeckien och hyllades rejält i Viasats sändning. Den notoriskt ödmjuka Lindqvist var lite mer försiktig i omdömet. – Jag är nöjd med andra halvlek, säger hon till Handbollskanalen.

Emma Lindqvist fick chansen från start på högernio och visade omgående att hon är riktigt bra på ”fel” position. Högerhänta Lindqvist bevisade att spelförståelse, bra inställning och mod räcker långt och det blev till slut fyra mål och minst lika många assist från H65-spelaren. Men Lindqvist ville hellre prata om laget.

– Det satt verkligen långt inne. Vi stod bra bakåt men förlorade man-man-duellerna i första halvlek och därför gjorde de mål ändå. I andra bestämde vi oss och då såg vi att det gick bra, säger hon.

Vad det er förbättring i man-man-spelet som vände matchen?

– Ja, det tycker jag. Vi gick mer för det och då fick vi med oss utvisningar och straffar. Det var det som la grunden till segern.

Du själv då, du bidrog väl rätt mycket!?

– Precis som laget klev jag också hårdare mot mål och satte dit bollen. Det är viktigt att alla kliver på för det ger den extra energin som behövs när vi inte får den av publiken. Det var skönt att det gick bra för mig.

Bra gick det verkligen, Lindqvist spelade i stort sett hela matchen och det var lätt att förstå varför. Men blygsamheten och ödmjukheten är fast förankrad i 23-åringen.

– Jag är nöjd med andra halvlek. Det fanns grejer jag kunde ha gjort bättre i första, men jag är absolut nöjd med min insats. Framförallt eftersom det var premiär och jag kunde hålla nerverna i styr.

Lindqvist mästerskapsdebuterade i Japan-VM för ett år sedan och visst syntes det att hon har varit med förr.

– Man blir ju lugnare ju fler gånger man är med, även om jag nog aldrig blir så lugn i landslaget som i klubblaget. Jag representerar ändå mitt land. Men upplevelsen i Japan gav mig mycket, säger hon och avslutar.

– Det var viktigt att vinna direkt så att vi fick en bra känsla med oss. Nu blir det tuffare och tuffare men också roligare och roligare.