Spelare har testat positivt i Serbien – kvällens premiärmatch flyttas

Serbiens Jovana Stoiljkovic under EM 2018. Photo: Ludvig Thunman, Bildbyrån.

Under fredagskvällen ska grupp C gå in i EM när Nederländerna ställs emot Serbien och Ungern mot Kroatien. På mästerskapets hemsida meddelar dock EHF att en spelare har testats positivt för Covid-19 i Serbien under torsdagen, och att kvällens match därför kommer att flyttas fram en dag.

När det serbiska laget anlände till Danmark under torsdagen genomgick hela laget den obligatoriska testning som samtliga lag gör. En spelare i laget testades positivt för viruset, och sattes genast i karantän.

Övriga spelare testade negativt mot Covid-19, men trots det har EHF nu beslutat att Serbiens premiärmatch mot Nederländerna som ska spelas under fredagskvällen flyttas. Beslutet gäller att flytta matchen till lördag kväll istället, för att hinna med ytterligare en testning av de serbiska spelarna innan matchstart.

Beslutet meddelade dem på mästerskapets hemsida under torsdagskvällen. Huruvida den serbiska spelaren har testat positivt på plats inne i EM-bubblan eller på flygplatsen är ännu inte helt tydligt, men än finns det inte bekräftat att den smittade spelaren ska ha befunnit sig inom mästerskaps-”bubblan”.

Enligt den danske journalisten Lars Bruun-Mortensen ska det positiva testet ha skett på flygplatsen.

Länk: Women’s EHF EURO 2020 official statement