Fin mästerskapsdebut för Ryde: ”Nervöst och pirrigt”

Jessica Ryde. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Jessica Ryde fick hoppa in i den andra halvleken och i mästerskapsdebuten klev målvakten fram och blev en av de svenska matchvinnarna mot Tjeckien.
– Det var nervöst, men jag får ta med mig att det blev några räddningar och två poäng, säger Ryde till Handbollskanalen.

Filippa Idéhn fick starta i mål mot Tjeckien, men den rutinerade målvakten hade ingen kul kväll, mest på grund av att hon inte fick någon vidare hjälp av det svenska försvaret. I den andra halvleken kom Jessica Ryde in och fick därmed mästerskapsdebutera. Men inte heller Ryde fick någon bra start och Tjeckien ryckte till tremålsledning.

– Nej, det var ingen bra start. Det var ryckigt under i stort sett hela matchen, men efter deras tremålsledning började vi att hitta tajming och kunde spela lite på att domarna var generösa med straffar, säger hon.

Ryde gjorde flera fina räddningar i perioden då Sverige gick ikapp och förbi, såväl från niometersskott som kantskott och från straffkastlinjen.

– Plötsligt får man tag i en boll och då kommer känslan att nu kör vi. Man måste kunna hantera en dålig start, säger hon lugnt.

Var det nervöst att mästerskapsdebutera?

– Det var nervöst och pirrigt när jag hoppade in. Jag vill ju vinna och göra det bra för lagets skull.

Hur mycket betyder det att du har en fin höst i Danmark bakom dig?

– Det betyder en del eftersom jag har lugnet. Jag vet att jag har det i mig, avslutar Jessica Ryde.