Johanna Bundsen missar VM – ska bli mamma

Johanna Bundsen. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Det blir inget EM-kval i nästa vecka och heller inget VM i vinter för Johanna Bundsen. Kobenhavn-målvakten är gravid och har spelat sin sista match före födseln, det skriver Handbollslandslaget i ett pressmeddelande.

– Det är en häftig känsla och vi är förstås jätteglada. Går allt som det ska blir vi föräldrar i slutet av mars, vilket jag ser fram emot väldigt mycket, säger Johanna Bundsen i pressmeddelandet.

Sista matchen i år för 28-åringen blev gårdagens klubblagsmatch där Kobenhavn vann stort hemma mot Horsens. Bunden hade då 41 i räddningsprocent och visade att hennes goda form håller i sig.

Men nu blir det alltså inte spel på ett bra tag för Johanna Bundsen. Målvakten missar EM-kvalmatcherna mot Nordmakedonien och Portugal samt VM i Japan som startar 30 november.

– Det är klart att det är tråkigt att inte kunna spela handboll på ett tag, särskilt när det gått så bra i inledningen av säsongen. Kanske är graviditeten också anledningen till att det känts så bra. Jag tycker fortfarande att det är väldigt kul att spela handboll och känslan just nu är att jag vill tillbaka efter födseln, säger Bundsen.

Sveriges förbundskapten Henrik Signell säger så här om beskedet:

– Att få vara med i VM är en häftig upplevelse, men det finns ingenting som slår att bli förälder. Jag är förstås jätteglad för Johannas skull även om vi tappar en toppmålvakt. Förhoppningsvis får vi se henne i landslaget i kommande mästerskap.

Martina Thörn ersätter Bundsen i den trupp på 19 spelare som samlas på måndag. Därmed konkurrerar Århus-spelaren med Filippa Idéhn och Jessica Ryde på den positionen.