VM 2025 – i Danmark, Norge & Kroatien?

Lasse Svan och Mikkel Hansen. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Det är ännu inte klart var herr-VM 2025 kommer att avgöras. Nu skriver danska Jyllands-Posten att Danmark har sökt mästerskapet ihop med Norge och Kroatien. De senare ersätter därmed Schweiz i nationernas gemensamma ansökan.

Danmark tog som bekant hem det senaste världsmästerskapet och dessutom gjorde danskarna det på hemmaplan. 2025 kan bli nästa VM på herrsidan som avgörs i Danmark, för nu skriver Jyllands-Posten att Danmark, ihop med Norge och Kroatien, har skickat in ett så kallat letter of intent att man vill anordna mästerskapet. Det bekräftar Per Bertelsen från det danska handbollförbundet för Jyllands-Posten.

Men nytt i ansökan är att Kroatien är med istället för Schweiz. Tidigare har det cirkulerat uppgifter om att Danmark, Norge och Schweiz har sökt ihop, men enligt uppgifter ska den ansökan ha pausats efter ratt IHF beslutat att utöka deltagande nationer i VM från 24 till 32.

Nu blir det alltså Kroatien istället för Schweiz, om de tre nationernas ansökan blir den som väljs.

– Vi tror att vi har bättre chanser att lyckas om vi gör på det här sättet. Och vi har gjort ett avtal med Schweiz om att titta på EM-värdskap i framtiden. Det är en bättre lösning, säger Bertelsen till Jyllands-Posten.

LÄNK: Danmark har fundet ny makker i jagten på at få VM på hjemmebane