Idéhn: ”Vi var skyldiga varandra det här”

Filippa Idéhn. Photo: Daniel Stiller / Bildbyrån

Filippa Idéhn var briljant i mål när Sverige besegrade Tyskland och mer eller mindre säkrade en OS-plats.
– Vi pratade igår om att vi var skyldiga varandra det här, säger Idéhn till Handbollskanalen.

Långa stunder i matchen stängde Filippa Idéhn totalt och till slut såg det ut som att de tyska spelarna knappt vågade gå på avslut. Idéhn ville hellre fokusera på hur viktigt det här var för laget.

– Det var skönt, jag tycker att vi gjorde en bra match rätt igenom. Det var skönt för oss att ta oss samman efter den tunga matchen mot Montenegro och lyckas vända på detta, säger Idéhn till Handbollskanalen.

Viktigt att knipa sjundeplatsen och få ett enklare OS-kval?

– Det var så klart jätteviktigt, men också viktigt för gruppen att gå härifrån med vinst. Vi pratade igår om att vi var skyldiga varandra det här. När vi går för det ser det ut så här och då kan man undra varför vi inte gör det oftare.

– Men det är klart att det ser otroligt mycket bättre ut med Argentina och Senegal än vad vi hade kunnat få i den andra gruppen.

På slutet blev Filippa Idéhn utvisad efter en situation där det var Sveriges boll men en tysk spelare försökte slita den ur händerna på henne.

– Jag frågade bara vad den tyska spelaren höll på med eftersom hon höll på att ta bollen ur händerna på mig. Jag tyckte att det var lite onödigt. Men så fick man tydligt inte säga, avslutar Filippa Idéhn.

Det spelade naturligtvis mindre roll en dag som denna.