Roberts: ”Nu har vi autobahn till OS”

Jamina Roberts. Photo: Daniel Stiller / Bildbyrån

Sverige stod för en riktigt stark prestation mot Tyskland och slutade sjua i VM. Det viktigaste med det var naturligtvis OS-kvalgruppen som Sverige får.
– Nu har vi autobahn till OS, säger Jamina Roberts till Handbollskanalen.

Sverige kommer nu att ställas mot Argentina, Senegal och det lag som slutar trea i VM. Och eftersom de två bästa lagen i gruppen går till OS ser det minst sagt bra ut för svensk del.

– Det var skönt att avsluta med en sån här match och även om sjundeplats inte är askul så var det viktigt i det här mästerskapet. Nu har vi autobahn till OS – för de två lagen ska vi väl slå, säger Roberts med ett leende.

Jamina Roberts kom in och vände matchen för Sverige, hennes klart bästa match under mästerskapet.

– Ja, kanske. Det har varit lite trevande annars, jag känner att jag inte riktigt har blivit varm i kläderna eftersom vi har gått runt väldigt mycket. Jag har inte fått något flow
i det, men det var skönt att få avsluta så här. Jag gjorde en del fel idag också, men jag bryr mig inte. Det kändes bra ändå.

OS-kvalet är ändå det viktiga, även om en semifinal hade suttit fint?

– Vi hade verkligen chansen på semifinal, men vi hade också lite tur där att Ryssland gav oss hjälp. För egen del är jag inte jättenöjd med sjundeplatsen, men med tanke på det kommande OS-kvalet var det kanon, avslutar Jamina Roberts.