Frankrike frälste Paris – spelar EM-final på söndag

Laura Glauser. Foto: Ludvig Thunman, Bildbyrån

Värdnationen är klar för EM-final. Det efter att Nederländerna besegrats med 27-21 (12-11). Därmed är det upplagt för en drömfinal på söndag mellan Frankrike och Ryssland.

Som så många så blir det alltså en EM-final mellan Frankrike och Ryssland. Hemmanationen hade till slut inga problem att slå ett slutkört Nederländerna i den andra semifinalen.

Nederländerna hängde med bra i första halvlek och hade bara ett måls underläge när visslan gick till paus. Men snart skulle det visa sig varför Frankrike är regerande världsmästare.

Bredden i laget gör att de kan gå runt på en hel del spelare och inte trötta ut stjärnorna för mycket. Den lyxen har inte Nederländerna på samma sätt och det syntes. Det kryllade av slarviga passningar från de orangea i andra halvlek och man körde helt fast i ett stabilt franskt försvar.

Sista utposten var också en skillnad idag. Med en sammanlagd räddningsprocent på 40, de flesta från Laura Glauser, mot Nederländernas 21% så är det svårare att vinna handbollsmatcher. Speciellt semifinaler mot värdnationen.

Frankrike gjorde ett ryck till 18-14 i början av andra och därifrån blev det aldrig riktigt match igen. De 15 000 i publiken på Accorhotels Arena i Paris sjöng fram sitt lag som sprang hem med segern och hela vägen in till EM-finalen.

Där kommer man att möta Ryssland, som man förlorade mot i öppningsmatchen med uddamålet. Det är alltså upplagt för en drömfinal mellan de två topptippade länderna inför EM.

Finalen spelas kl 17:00 på söndag och visas på TV3 och Viaplay

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here