EM-genrep: Danmark inte ens nära Norge

Anne Mette Hansen fick igång Danmark mot Schweiz. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Nedräkningen är nere på sista veckan, finslipningen med genrep är i full gång för alla aktörer. Det gäller också Sveriges gruppspelsmotståndare.

Danmark är blågults premiärmatch i EM. I den pågående fyrnationsturneringen Golden League fick det rödvita landslaget under lördagen pisk av Norge.

Althea Reinhardt öppnade starkt mellan stolparna. När den regerande europamästaren väl fann vägar framåt fick Danmark kapitulera, underläge 10–13 i paus. Försvarsbekymren blev ännu tydligare, Heidi Løke kom in och vann de flesta dueller inne på linjen.

Positivt för Danmark var att Anne Mette Hansen kom snabbt tillbaka efter torsdagens skada, Trine Østergaard på högerkanten blev bästa målskytt med sex mål, men det var långt mellan spänningsmomenten när Norge vann med 28–22.

Serbien som Sverige stöter på närnäst i mästerskapet saknar också seger i de sista förberedelserna. I den karpatiska cupen som arrangeras i Bukarest pressade Serbien både värdnationen (26–29) och Ryssland (32–33) utan att hamna överst i slutsummeringen. Linjekämpen Dragana Cvijic laddar upp på hemmaplan med undersökningar av sitt skadade knä. Skadan verkar dock inte värre än att Cvijic sätter sig på Frankrike-planet med det övriga landslaget i nästa vecka, rapporterar Balkan-Handball.

Gruppspelet avslutas med en Polen-duell. Upptakten på den spanska solkusten har gett Polen en förlust och en vinst hittills. Mot Spanien hade Leszek Krowickis landslag problem med effektiviteten och gjorde bara 16 mål. Det vände Polen inom loppet av 24 timmar, dubblade sin målskörd när Brasilien betvingades.

Träningsmatcher i urval
23 november
Rumänien B–Ryssland 25–24
Rumänien–Serbien 29–26
Brasilien–Tyskland 20–19
Tjeckien–Kroatien 21–19
Spanien–Polen 23–16
24 november
Schweiz–Kroatien 18–25
Tjeckien–Slovakien 22–20
Ryssland–Serbien 33–32
Rumänien–Rumänien B 33–24
Brasilien–Polen 26–32
Tyskland–Spanien 20–22