Kristianstad går för CL-skräll i Montpellier

Kristianstads träŠnare Ola Lindgren. Foto: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Gruppspelet har vänt – frågan är om vinden också gjort det för IFK Kristianstad? Hemma mot regerande mästaren Montpellier kom den efterlängtade poängen under CL-hösten. Nu beger sig Kristianstad i retur för en avgörande bortamatch.

På fyra säsonger och 26 matcher har de orangea bara fått med sig tre segrar som resenärer i Europaspelet. Montpellier, vars internationella form vaknade lagom efter nästan-smällen på svensk mark är väl förberett för att avvärja skräll.

– Borta har vi inte alls tagit lika många poäng i Champions League, men vi har visat att vi kan spela jämnt mot dem hemma och då finns det alltid möjligheter, säger Ola Lindgren till Kristianstadsbladet.

Utöver återbud från nyblivne pappan Anton Halén och frågetecken på Stig-Tore Moen Nilsen funderar tränaren också över lagets samlade status. Mycket matcher och hård belastning sliter.

– Det är mycket trötthet nu mentalt. Flera spelare kommer inte riktigt över tröskeln, det är segt och det är många spm tar dåliga beslut. Vi jobbar med att hitta tillbaka och har att varje spelare verktyg att jobba med, säger Lindgren till Kristianstadsbladet.

Kristianstads uppgift ökade i svårighetsgrad när Meshkov Brest, på sista slutspelsplatsen, stal en poäng av gästande Vardar under lördagkvällen. Serbiske högersexan Darko Djukic visade vägen för den vitryska mästaren med sju mål. Totalt alltså lika många som Dainis Kristopans (åtta mål) och nyanlända Christian Dissingers (sex mål) lag samlade ihop.

Segraren mellan Kristianstad och Montpellier kommer oavsett att tangera Brest´ poängskörd men ligga efter på inbördes möte.

I toppen slog Barcelona till med 42 fullträffar i erkänt svårspelade Mosir-hallen och fick på så sätt Kielce på fall. Barca leder gruppen med 16 poäng, Kielce anför klungan med sina tolv.

Söndag 17.00 Montpellier HB–IFK Kristianstad 
Matchen sänds direkt i TV3 Sport och Viaplay.