Wetzlar gjorde processen kort med Ludwigshafen

Anton Lindskog. Foto: HSG Wetzlar

Lika sköna som nödvändiga poäng gav svensklaget HSG Wetzlar ett skutt i Bundesligatabellen. Säsongens femte seger blev också den största, 30–19 över Die Eulen Ludwigshafen.

En fyrapoängsmatch i bottenstriden ska tas på allvar. Det gjorde Wetzlar också, reglerade gästerna behändigt i första halvlek och skingrade alla tvivel strax efter paus.

Emil Frend Öfors tog vara på ett diagonalpass till 21–10, vilket innebar 7–0 i en period kring pausvilan. Till Klimpkes bländande målvaktsspel och allt blekare borta-anfall bidrog också till storsegern.

Frend Öfors gjorde ytterligare ett mål, Anton Lindskog drog ett större lass och hittade nät fyra gånger utöver försvarsinsatsen.

Allt slutade med två säkra poäng och kliv från plats 14 till elva i tabellen. Ludwigshafen ligger kvar längst ner.

HSG Wetzlar–Die Eulen Ludwigshafen 30–19 (16–10)