Clara Petersson Bergsten om EM: ”Hade varit en dröm”

Clara Petersson Bergsten. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN.

I morgon klockan 10.00 presenterar Tomas Axnér vilka spelare som ska åka till Slovenien för att spela EM. Det är hård konkurrens om platserna i truppen. I genrepet mot Tjeckien gjorde Clara Petersson Bergsten sina två första landslagsmål och nu väntar några nervösa timmar för den 20-åriga högersexan.

Grattis till dina första landslagsmål!

– Tack!

 Hur upplevde du matchen?

– Det var jättekul. Det är alltid lite nervöst att spela såklart, men jag tycker att det gick bra och att det var roligt så länge jag fick spela. Det var ju lite skillnad jämfört med den förra matchen. Det kanske handlade om att vi inte riktigt hade den där aggressiviteten i försvarsspelet. Vi fick inte lika många kontringar och hade lite problem med att sätta dit bollarna.

Vad tror du att det beror på att ni inte kom till så många kontringar?

– Jag tror att det är en kombination. Man får ju kontra mycket om det blir tekniska fel eller målvaktsräddningar. Det kanske var lite mindre på den fronten och då blir det inte så många kontringar.

Hur har samlingen varit för dig?

– Det har varit jättekul och lärorikt. Skönt att få träffa alla och känna in gruppen, eftersom jag är ganska ny. Och bra träningar och så där, så det har varit kul.

Vad vet du inför morgondagens uttagning?

– Nej jag vet väl egentligen inte så mycket alls än, så vi får se hur det blir.

Det kanske blir svårt att somna i kväll?

– Ja det får vi se (skratt). Det blir lite nervöst såklart, men jag ser det bara som ett plus om jag får följa med. Annars får jag heja på från hemmaplan.

Vad skulle det betyda för dig att få spela ett EM?

– Nej men jättemycket såklart. Det hade varit en dröm som går i uppfyllelse att få spela ett mästerskap. Men vi får se.