Amina Fahim skadad under mästerskapsdebuten

Amina Fahim. Foto: Trelleborgs HBK

Mycket speltid, heta matcher och en förvärrad skada. Amina Fahims mästerskapsdebut och första landskamper för Marocko sammanföll under händelserika dagar med en dyster avslutning. – I sista gruppspelsmatchen fick jag åka till akuten, då min rygg inte klarade mer, skriver hon.

De afrikanska mästerskapen pågår för fullt i Kongo-Brazzaville. Dit kom keepern från division 2-klubben Lågan i Hörby, efter ett kortare läger i Casablanca där hon fick bekanta sig med de marockanska handbollskollegorna.

Hela processen att bli landslagsaktuell var lika annorlunda som rask.

– En kille runt landslaget som heter Mustafa scoutar spelare lite då och då på sin fritid och när han sökte på EHF:s hemsida efter spelare som har arabiska namn dök mitt namn upp. Då frågade han mig om jag var marockansk medborgare och eftersom jag hade blivit det för två år sedan var det enkelt att fixa pass, sade Fahim inför mästerskapet.

Väl på plats fick Marocko vika sig i konkurrensen. Match om nionde plats väntar efter fyra raka förluster i gruppspelet.

– Jag kan säga att vi varit dåligt förberedda till skillnad från de andra lagen här och det märktes på plan. Vi hade dessutom oturen att ha fem spelare som inte klarade papperskontrollen, så vår trupp minskade rejält, meddelar Fahim i en konversation med Handbollskanalen.

Hur gick det för dig?

– Jag spelade största delen av tiden då en av mina målvaktskollegor inte klarade papperskontrollen och den andra inte är lika erfaren som jag.

– I sista gruppspelsmatchen så fick jag åka till akuten, då min rygg inte klarade mer. Jag röntgades och blev väl omhändertagen, fortsätter Fahim.

Har du haft ryggproblem tidigare eller dök det upp plötsligt?

– Jag har en diskbuktning mellan kota fyra och fem, jag tror att det förvärrats. Vi får se hur länge ryggen håller. Jag vet om att jag inte har en lång karriär framför mig, men förhoppningsvis hinner jag med ett mästerskap till i den marockanska tröjan innan jag måste lägga ner, fortsätter 23-åringen som hoppas på bra besked när hon kommit tillbaka och undersökts ytterligare i Sverige.

Ett trist slut, Fahim hann också med att plocka upp varma intryck från mästerskapet.

– Klimatet till skillnad från Europa kan man också tala om. Vi målvakter står i tjock tröja och tjocka byxor i en hall som är 32 grader varm. Jag har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv.

– Jag kan definitivt säga att det varit en otrolig upplevelse och jag är fantastiskt glad att jag fått vara med, summerar Fahim för Handbollskanalen.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here