EXTRA: Sveriges EM-match flyttad på grund av demonstrationerna

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sveriges match mot Frankrike kommer inte att spelas på lördag som planerat. Istället flyttas matchen till söndag med avkast kl 15:00. Anledningen är de nationella protesterna och demonstrationerna mot den höjda bränsleskatten i Frankrike, det rapporterar EHF i ett pressmeddelande.

EHF annonserade precis att man tillsammans med organisatörerna för EM 2018 samt lokala och nationella myndigheter kommer att flytta matcherna som skulle ha spelats på lördagen.

De berörda matcherna handlar om Sverige – Frankrike som skulle ha spelats klockan 15:00 på lördagen, samt Serbien – Ryssland som skulle ha spelats klockan 18:00.

Det är på grund av planerade demonstrationer i Nantes med anledning av den senaste tidens demonstrationer av ”Gula västarna” mot de höjda bränsleskatterna i Frankrike. Där tre veckors våldsamma protester i Frankrike har resulterat i tre dödsfall, omkring 820 demonstranter och över 200 poliser har skadats och över 1 600 har gripits. Det är officiella siffror från franska myndigheter, enligt sajten CheckNews, skriver Metro.

Den nya planen är att EM-matcherna istället kommer att flyttas till samma avkasttider på söndagen. Demonstrationerna har redan skjutit upp sex fotbollsmatcher i landets nationella liga och nu är det alltså handbollens tur att stå åt sidan.

För Sveriges del betyder det ytterligare en dags vila innan mötet med Frankrike. Och eftersom laget hade tre planerade matchfria dagar inför sista omgången och mötet med Ryssland ska det inte störa de svenska förberedelserna.

– För oss innebär det egentligen bara att vi får en extra dag att förbereda oss inför matchen mot Frankrike och det är nog ingen nackdel för oss. Förutsättningarna där är detsamma, att vi behöver gå för seger, säger Bella Gulldén.