Norsk mittnia klar för HIF Karlskrona

Trym Skoglund. Foto: Harald Gründel/Fjellhammer.

HIF Karlskrona har presenterat sitt tredje nyförvärv inför den kommande säsongen. Det är norska mittnian Trym Skoglund som har skrivit på för två år, rapporterar klubben på sin hemsida.

Först in i HIF:s kommande säsongsatsning var Hallbys Jesper Järlfors på niometer, sen kom estländska landslagsmannen Markus Viitkar på mittsex och nu förstärker laget ytterligare på niometer med Trym Skoglund från norska Fjellhammer.

– Trym är en klassisk playmaker med fin blick för spelet. Hans erfarenhet och vilja att utvecklas hoppas vi ska stärka oss och hjälpa vårt annars unga lag att ta nästa steg, säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson på hemsidan.

25-årige Skoglund har haft en betydande roll i Fjellhammer, som för tillfället håller på att kvala sig kvar i norska högstaligan, och har hängt in 39 mål för säsongen.

– Jag är en spelare som gärna sätter andra i lägen, men har även tempo i mig och går gärna på genombrott. Jag ska förhoppningsvis kunna bidra med ett varierat anfallsspel med min erfarenhet. Jag har även förstått att klubben har många supportrar som jag ser fram emot att få lära känna, säger Trym Skoglund på hemsidan.