Sävehof till final, Lugi tar semester

Tamara Haggerty i Sävehof våren 2022. Foto: Michael Erichsen.

Dags för tredje SHE-matchen i semifinalen mellan Sävehof och Lugi. Partillegänget leder med 2 – 0 varför kvällens hemmamatch kunde säkra deras plats i final. Allt talade för att så skulle ske. Frågan var om ens Lugispelarna själva trodde på att de skulle kunna vända underläget.

Första halvlek visade ett Lugi som inte alls tänkte vika ner sig. Med Cecilie Bjerres mäktiga skytte (5 mål), Olivias Löfqvists säkra straffar och skytte från sex meter (5 mål) tillsammans med Emma Navnes fyra smarta assist, såg det här riktigt lovande ut för Lugi. Sävehof verkade en aning konfunderade, de är inte vana att ligga under med 2-3 mål i halvtid. Men så var fallet nu.

Vän av ordning, och Sävehof, replikerar dock att laget har inte kommit igång än. I andra halvlek skulle de troligen leka sönder Lugi.

Halvtidsresultat: 14 – 16 

Hur den här matchen skulle sluta kunde man ana redan efter 10 minuter i andra halvlek. Under den perioden mäktade Lugi med endast ett mål. Därmed hade Sävehof kopplat ett grepp omöjligt för Lugi att krångla sig ur.

Sävehof skakade av sig den svaga första halvleken och spelade i den andra ut hela sitt register. Då finns mycket för en handbollsälskare att njuta av. De kvickfotade Jamina Roberts och Laura Jensen. De många räddningarna av en alltid rätt placerad Sofie Börjesson. De många målen, sju stycken, av Tamara Haggerty. Det fina kantspelet av Trine Wacker Mortensen. De säkra straffmålen, fem stycken, av Frida Rosell.

Och så vidare.

Lugu ska ändå ha heder av sin första halvlek, den var stilig även om Sävehof underpresterade. Bäst i laget var Olivia Löfqvist, som nu lämnar SHE för spel i Norge. Lugispelarna får ta bussen hem och njuta av en semester. Inte illa det.

Slutresultat: 32 – 24

Sävehof: Frida Rosell 9, Tamara Haggerty 7, Trine Wacker Mortensen 5, Jamina Roberts 4, Laura Jensen 4, Stella Huselius 1, Frida Högaard Nielsen 1, Wilma Kroon Andersson 1, Thea Blomst 1

Lugi: Cecilie Bjerre 8, Olivia Löfqvist 6, Ofelia Hallberg 5, Amanda Andersson 3, Mariann Gabrielsen 1, Amanda Iseni 1

Anders Hilmersson