Lugi hämtar in från Anderstorp – Gegaj klar

Leonard Gegaj under avgörande matchen mot RIK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Leonard Gegaj byter Anderstorp till Lugi. Den kosovanska landslagsmannen kom trea i året skytteliga i herrallsvenskan.
–Leo är en duktig och spelskicklig mittnia som passar fint in i vårt anfallsspel, säger Lugis tränare, Nemanja Milosevic, på klubbens Facebook.

Anderstorp undvek direktnedflyttning i herrallsvenskan sista omgång efter seger borta mot RIK och nu behövs de kval för att stanna kvar. Oavsett resultat i kvalet tappar laget dock sin bästa målskytt och mest eminente spelare, Leonard Gegaj. Niometerspelaren tar sitt flyttlass till Lund och allsvenska konkurrenten nästa säsong, Lugi.

– Det känns väldigt bra. Jag har varit i kontakt med flera klubbar ett tag men har haft på känn att LUGI passar mig bäst. Jag tror verkligen att detta är nästa steg för min utveckling till att bli en toppspelare, säger spelaren själv på klubbens Facebook.

Gegaj har tidigare erfarenheter från Sävehof, där han tog USM guld, och har efter det varit i Vinslöv. Moderklubben är Strömstad.

– En förening som LUGI har alltid varit i topp på att utveckla handbollsspelare. Sen är det ju självklart tråkigt att föreningen åkte ner från handbollsligan men jag tror att med den truppen och med bra disciplin har vi chans att gå upp till ligan snabbt igen, säger 23-åringen.

– Vi är stolta över att Leo valde oss då många klubbar jagade honom efter en mycket lyckad säsong i Anderstorp och tredje plats i Allsvenskans skytteliga och A-landslagsdebut i Kosovo. Vi tittar mycket på karaktär och i Leo får vi en extremt träningsflitig spelare som älskar att gymma och löpa. En attackspelare som är stark i genombrottet och kommer att bli en attraktion i Sparbanken Skåne Arena. Detta är vad vi behöver nu, säger Lugis klubbchef Emme Adébo.

Länk: Leo Gegaj klar för LUGI