Skånela körde över Aranäs efter briljant andra halvlek

Skånelas Gustav Näslund under matchen mot HK Aranäs. Foto: Lina Johansson

Skånela tog hem första mötet i kvalserien till Handbollsligan. Det efter en övertygande andra halvlek mot Aranäs och seger med 32–23.

När grundserierna tagit slut är det dags för kvalserierna att sätta igång. Först ut var allsvenska Skånela IF som på hemmaplan tog emot HK Aranäs, som undvek direktnedflyttning i Handbollsligans sista omgång.

– Formen har varit bra på senaste. Framförallt är det anfallspelet som har höjt sig rejält, sa Aranäs tränare, Jerry Hallbäck, inför matchen i Handbollsligan Lives sändning.

Den formen såg man däremot ingenting av i inledningen av matchen utan det var hemmalaget som startade bäst. Räddningar och ett mål från Kenan Omerovic tog tidigt upp Skånela i ledning.

Istället var det försvarspelet som tog bortalaget in i matchen. Räddningar från Patrick Bois och kontringsmål från Robert Ladan var de som stack ut. Samma gällde för Skånela. Räddningar från Omerovic och intensivt försvarspel täckte upp för sämre anfallspel och lagen gick in paus helt jämna, 11–11.

Den andra halvleken var rätt lik den första inledningsvis och framförallt var det intensitet som sattes igång ordentligt. Lagen bytte mål och ledning med varandra.

När Skånela gjorde 17–17 var det dock enbart hemmalagets match. De kommande tio minuterna vann de rödklädda med 10–1. Gustav Näslund tillsammans med Simon Lindberg och David Källemyr stod föga förvånande för målen samtidigt som tremålsskytten Omerovic räddade det han skulle och lite till. Resultatet skrev sig 32–23

Match två spelas fredagen den femte april.