Handbollssöndag: Kan Kristianstad fortsätta segertåget i SHE?

Andrea Jacobsen och Lovisa Delac. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Handbollssöndagen bjuder på VästeråsIrsta i SHE och dubbla matcher i Allsvenskan. Dessutom rullar damernas Champions League på och ligorna ute i Europa är i fullgång. 

Amo bjuder in Drott till den andra omgången av årets Allsvenska. Båda lagen har med sig två poäng från premiären, och har chans att fortsätta vara obesegrade. Lagen har inte mött varandra sedan 2017, och då var det Amo som tog hem segern – men idag är det dags igen. Kan Drott utmana fem år efter förlusten?

I Västerås tar VästeråsIrsta emot Karlskrona. Ett möte där hemmalaget, inför matchen, står på noll poäng, medan gästerna tog hem segern i första omgången. Under fjolårssäsongen vann lagen varsin match i mötena i Allsvenskan, kan vi få se en riktig rysare idag?

Det blir full fart i Västerås Arena idag. Som tidigare nämnt spelar herrarna hemmamatch i Allsvenskan – och två timmar tidigare ställs damerna mot Kristianstad i SHE. Gästerna har imponerat under inledningen av årets SHE och har två raka vinster på CV’t. Ifjol vann lagen varsin match, så frågan är om VästeråsIrsta kan sätta stopp för Kristianstads segersvit?

Damerna Champions League bjuder idag på ett nordiskt möte, när Storhamar gästar stjärnlaget Team Esbjerg. Hemmalaget är stora favoriter inför matchen, men faktum är att Storhamar faktiskt ligger en placering framför det danska storlaget i gruppspelet.

Ett urval av dagens handbollsmatcher:

Allsvenskan:
16:15 Amo – Drott
17:00 VästeråsIrsta – Karlskrona

SHE:
15:00 VästeråsIrsta – Kristianstad

Danska herrligan (Herre Håndbold Ligaen):
16:00 Frederica – GOG

Champions League damer:
14:00 Kastamonu – Rapid Bucuresti
16:00 CSM Bucuresti – Bietigheim
16:00 Team Esbjerg – Storhamar

Norska herrligan (REMA 1000-ligaen):
17:00 Arendal – Haslum

Norska damligan (REMA 1000-ligaen women):
15:30 Aker – Volda
17:00 Byåsen – Fredrikstad
18:00 Tertnes – Larvik

Liga Asobal (Spanien):
12:00 Granollers – Anaitasuna
17:00 Morrazo Cangas – Torrelavega

Bundesliga:
14:00 Hannover-Burgdorf – Kiel
16:05 Erlangen – MT Melsungen
16:05 Lemgo – Leipzig
16:05 SC Magdeburg – Minden