Doder byter Ystads IF mot IFK Ystad

Dalibor Doder, Ystads IF. Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån.

Den spelskicklige Dalibor Doder lämnar Ystads IF, men han behöver inte flytta långt. Den nya klubbadressen är IFK Ystad. 

– Vi är mycket glada att Dalibor återvänder till IFK Ystad, säger sportchef Fredrik Petersen till Skånesport

Dalibor Doder, 43, hade en 14 år lång utlandskarriär i Spanien och Tyskland, innan han återvände till Sverige 2019. Sedan dess har klubbadressen varit Ystads IF, men efter den framgångsrika säsongen 2021/2022 lämnar nu Doder klubben. Mittnian stannar dock kvar i Ystad, då karriären fortsätter i det allsvenska laget IFK Ystad.

– ”Dado” kommer vara extremt viktigt för oss kommande säsong när vi ska kriga oss tillbaka till Handbollsligan. Dalibor är en artist som ger mycket energi till övriga och som troligtvis kommer vara en av allsvenskans bästa spelare nästa säsong, säger Petersen till Skånesport.

Doder spelade i IFK Ystad mellan 2003 och 2005, och nu återvänder alltså den tidigare landslagsspelaren till klubben.

– Vi får in en rutinerat herre som kommer driva vårt unga lag. Han har visat sina kvaliteter i nuvarande slutspel att han fortfarande håller en hög nivå. Det ska bli kul att jobba med Dado igen, säger Sebastian Seifert, tränare i IFK Ystad till Skånesport.

Ystads IF´s hemsida tackar man nu Doder för tiden i klubben.

”Dado är en spelare som alltid ger allt och när han inte spelar så är han en mästare på att dela med sig av sina idéer och tankar till kollegorna på planen.”

Utöver Doder lämnar även Filip Pettersson, Edvin Persson, Erik Svensson och Pontus Encrantz klubben.