Glauser och Pintea lämnar Györ i förtid

Laura Glauser.

Champions League-tvåorna Györ har sagt upp kontrakten med Laura Glauser och Crina Pintea efter ”ömsesidig överenskommelse”. 

– Jag lämnar Győr med ett tungt hjärta, eftersom jag fick mycket från både klubben och fansen. Men jag kände att det var dags att leta efter nya utmaningar, säger Glauser till klubbens hemsida

Det ungerska topplaget Györ slutade tvåa i Champions League i söndags, och nu meddelar klubben att målvakten Laura Glauser och mittsexan Cirka Pintea lämnar klubben i förtid. Det ska vara ett ömsesidig beslut mellan de två spelarna och klubbens ledning.

I Pinteas fall handlar det om förändringar i privatlivet.

– Jag var i en mycket svår situation, för på grund av förändringen i mitt privatliv bodde jag ensam i Györ nästan året runt. Situationen var väldigt tuff, och även om mina lagkamrater och klubben stöttade mig i allt och gav mig hjälp, var jag tvungen att inse att jag hade väldigt svårt att hantera situationen och behövde stöd från min familj, säger Pintea till klubbens hemsida.

– Vi var tvungna att fatta ett svårt beslut, efter att ha övervägt idrottsprofessionella skäl å ena sidan och mänskliga faktorer å andra sidan. Naturligtvis förväntas en professionell atlet alltid prestera på banan, men man ska komma ihåg att vi inte pratar om maskiner, säger Anita Görbicz, VD för Györ.

För Glauser har den tuffa konkurrenssituationen på målvaktspositionen gjort att hon inte fått lika mycket speltid som önskat.

– Jag kommer inte att glömma den här säsongens segrar, de många gemensamma erfarenheterna, men jag kände att det var dags att leta efter nya utmaningar. Tack till fansen och klubben för de senaste två åren, säger Glauser.

Glauser har konkurrerat med Amandine Leynaud och Silje Solberg om speltid i målet. Leynaud avslutar karriären efter denna säsong, och ersätts av Sandra Toft.

– Laura Glauser har inte varit nöjd med de minuter hon har haft tidigare säsonger, vilket kanske är naturligt om hon har namn som Amandine Leynaud och Silje Solberg i samma position, säger Görbicz.