OV Helsingborg fortsätter förlänga – Cosmo stannar

Oskar Cosmo stannar i OV Helsingborg. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN / COP115

Häromdagen blev det klart att Mathias Meltzer förlänger med OV Helsingborg inför återtåget till Handbollsligan. Idag meddelar även klubben att mittsexan Oskar Cosmo blir med på resan. 

ANNONS

Oskar Cosmo kom till Helsingborg för två säsonger sen från IFK Kristianstad. Nu står det klart att mittsexan stannar minst en säsong till hos de grönklädda. 22-åringen kommer där att vara med och bilda en trio av linjespelare som Skånelaget huserar nästa år. Trion består av Oskar Cosmo, Linus Nileskog och Johan Wilthorn – som ska skolas om till mittsexa, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Vi ser framemot att befästa en stark trio på linjepositionen och vi tror, på grund av den
hårda konkurrensen på linjen kommande säsong, att det kommer ha en positiv
inverkan på laget som helhet, säger Filip Karlsson, sportchef OV Herr i pressmeddelandet.

Främst är det i defensiven som Oskar Cosmo har sina styrkor och är en av lagets mest framstående byggsatser. 22-åringen som inte fanns med bland de 100 mesta målskyttarna förra året i Handbollsligan tog dock tredjeplatsen i utvisningsligan.

– Vi är oerhört glada över att Cosmo valde att stanna i OV trots konkurrens från andra klubbar. Vi bibehåller nu ett mittförsvar som håller Handbollsliga-klass, säger Filip Karlsson i pressmeddelandet.

 

ANNONS
Annonslänk: Se alla matcher från Handbollsligan och utvalda matcher från SHE med C More Mycket Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here