KLART: IK Sävehof värvar Christoffer Brännberger

Christoffer Brännberger (tv) och Sävehofs Manager Anders Eliasson (th). Foto: IK Sävehof

I dag presenterades Christoffer Brännberger som IK Sävehofs senaste nyförvärv. Brännberger, med erfarenheter från spel i Champions League, hämtas från schweiziska Kadetten Shaffhausen.

ANNONS

”Kraftfull linjespelare med internationell erfarenhet, med en vilja av stål som utan pardon ger och tar med samma engagemang” så sammanfattar IK Sävehof Christoffer Brännberger som är klubbens senaste tillskott, något som Handbollskanalen rapporterade om redan i fredags. Den i dag 27 år gamle Brännberger lämnade Sverige vid 21 års ålder och har där med spenderat de senaste sju åren utomlands, i Norge och Schweiz.

– Sävehof har höga ambitioner och alla förutsättningarna för att nå dem. Ska bli kul att bli en del av en sådan klubb som är vana med att vinna. Nu blir målet att göra det samma på herrsidan som damerna lyckats så framgångsrikt med. Ser fram emot att vara med och bidra på den resan, säger Christoffer Brännberger i ett pressmeddelande från klubben.

I samma pressmeddelandet meddelas att Christoffer kommer att bilda en linjetrippel med Joakim Larsson och Eric Westergren. Ett namn som Viktor Rhodin nämns alltså inte vilket spär på ryktena om att han kommer att lämna, och kanske ansluta till Önnered?

Crash course: Christoffer Brännberger

Namn: Christoffer Brännberger
Född: 1990
Position: M6
Längd: 200 cm
Vikt: 105 kg
Moderklubb: IFK Tumba
Klubbar: IK Sävehof, Kadetten Schaffhausen (SUI), Haslum HK (NOR), Runar Sandefjord (NOR), Skånela IF, IFK Tumba
Meriter: Schweizisk Supercupmästare 2016, 2017, 2018, Schweizisk Cupmästare 2016, Schweizisk Mästare 2016, 2017. Gruppspel Champions League 2016, 2017, 2018

ANNONS
Annonslänk: Kampen om SM-guldet har börjat - följ dramat på C More Mycket Sport.
ANNONS
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here