KLART: Anton Hellberg blir HK Malmös nya målvakt

Anton Hellberg. Foto: Jonathan NŠäckstrand / BILDBYRÅN

För någon vecka sen kom nyheten att Malmös succémålvakt Robin Paulsen-Haug flyttar till danska Skjern nästa säsong. Efter en intensiv målvaktsjakt har nu HK Malmö gjort klart med en ersättare – Anton Hellberg från Hammarby.

Målvaktskarusellen fortsätter att snurra på nere i Malmö. Efter att succénorsken Kristian Saeverås stuckit till Ålborg inför säsongen och den nya succénorsken Robin Paulsen-Haug drar till Skjern nästa säsong så har HK Malmö velat hitta en ny stabil, formbar målvakt som bredvid Dan Beutler ska ta klubben till SM-guld.

Skånelaget har nu funnit sin målvakt. Det blir Hammarbys 26-årige Anton Hellberg som ska försöka fylla luckan efter norrmännen. Den stabila Hellberg har skrivit ett tvåårskontrakt med HK Malmö som börjar gälla i sommar.

–  Vi är mycket nöjda med att ha gjort klart med Anton Hellberg. Med Anton känner vi att vi hittat en värdig ersättare till Robin Paulsen-Haug och han har gjort det mycket bra i Hammarby. Trots att Anton fortfarande är relativt ung har han en stor erfarenhet av Handbollsligan. Anton är en spännande målvakt både på kort och lång sikt, säger Malmös tränare Stian Tönnesen i ett pressmeddelande.

Anton Hellberg startade sin karriär i IFK Skövde innan han flyttade till VästeråsIrsta säsongen 2012. Där stannade han till 2016 då han drog på sig den grönvita Hammarbytröjan. Och nu kommer alltså 26-åringen att ta nästa steg i karriären.

– Jag har fått ett bra intryck av Malmö och deras verksamhet från flera håll, vilket motiverar en flytt. Det känns som ett bra steg i min karriär. Förändring är alltid lite jobbigt, men sett till hur jag har utvecklats både som handbollsspelare och människa sedan jag kom till Hammarby tror jag att jag kan ta ytterligare steg genom att gå till en toppklubb som Malmö med allt vad det innebär, säger Hellberg i pressmeddelandet.